fbpx

.

På den här sidan får du som är nyfiken veta, steg för steg, hur du går till väga för att bli konsult hos oss. Vi vill att det ska vara enkelt att välja en ny väg och följa sina drömmar. Vi kommer finnas med dig under hela processen. Låt dig själv inspireras av nya arbetsplatser, nya erfarenheter och nya kunskaper. Låt dig själv växa tillsammans med oss. 

Bemanningsprocessen

Nyfiken på hur processen ser ut? Nedan beskriver vi steg-för-steg hur du går från din första nyfikna tanke på att arbeta som konsult till dess att du är ute på något av våra många spännande uppdrag hos kund.

1. Första steget har du redan klarat av, det är att du är här! Varmt välkommen till vår hemsida!

2. Vi får kontakt med varandra.
Det finns olika sätt:
– Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig.
– Ring in på vår växel (08–50908000), där vi är kontaktbara dygnet runt, alla dagar i veckan.
– Maila oss direkt med dina frågor, funderingar eller information om dig själv så ser vi till att någon av våra hängivna konsultchefer besvarar ditt meddelande eller slår dig en signal så snart det går. Du når oss på: info@vivabemanning.se

3. På ett eller annat vis har vi nu äntligen fått kontakt! Du har fått din alldeles egna kontaktperson här hos oss (också kallad konsultchef) och du är redan på god väg till att förverkliga dina yrkesdrömmar.

– Du och din kontaktperson tar ett första samtal där ni börjar lära känna varandra. Tänk dig en första intervju när du söker ett jobb.

– Du får chansen att ställa alla dina frågor du har om oss, om bemanning överlag eller om branschen.

– Samtidigt som vi får chansen att veta mer om dig, dina tidigare erfarenheter och dina tankar och önskemål framåt. 

4. Nästa steg i processen är att skicka in handlingar. Varför? För att vi ska kunna göra en fulländad presentation av dig och kvalitetssäkra inför att kunna presentera dig för uppdraget du går runt och drömmer om. 

  • Vi behöver ditt CV för att se var du har arbetat tidigare, var du har studerat och när du blev legitimerad samt vilka journalsystem du kan. 
  • Vi behöver ditt legitimationsbevis för att se att det stämmer att du är legitimerad, utan legitimation kan vi inte hjälpa dig att hitta ett uppdrag. Om det inte utfärdas någon legitimation inom ditt yrke behöver vi ditt examensbevis.
  • Vi behöver en ID-kopia (t.ex.  körkort eller pass) för att se att du är du. 
  • Sist men inte minst behöver vi referenser. Vi ber alltid om minst tre där vi vill att åtminstone två av dem ska vara tidigare chefer, detta för att med deras hjälp kunna se vart du skulle passa bäst och få ut mest av att arbeta. 

För att säkerställa hög patientsäkerhet hos våra kunder genomför vi regelbundet kontroller mot Inspektionen för vård och omsorg (IVO) och Registret över Hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) där vi bl.a. kontrollerar att din legitimation är fortsatt giltig.

5. Presentationen är färdig och nästa steg är att matcha dina önskemål med något av våra uppdrag i Sverige eller Norge! Du kommer att ha regelbunden kontakt med din konsultchef som kommer med förslag på passande uppdrag utifrån vad just du är intresserad av. Vill du fortsätta med samma typ av uppdrag som innan? Vill du resa inom Sverige och/eller Norge? Vill du testa på en ny typ av verksamhet? Vad du än är ute efter är det just den typen av uppdrag vi letar efter. Vi hjälper dig, så att du kan hjälpa andra! 

6. Du har hittat drömuppdraget och vi har presenterat dig för det. I presentationen har vi skrivit med dina önskemål. Går drömmarna i uppfyllelse? Du blir bokad på uppdraget! 

7. Nu när du är bokad på uppdraget börjar nästa resa. Vi fixar avtal samt resor och boende vid behov. Vi är mellanhanden mellan dig och verksamheten du har blivit bokad på. Vi skickar över schemat och kontaktuppgifter till din kontaktperson på verksamheten och säkerställer att det finns en introduktionsplan och någon som möter upp dig din första dag. Vi går igenom hur du tidrapporterar och vad som gäller vid löneutbetalning/vid fakturering. Har du andra frågor går vi självfallet igenom även dessa!

8. Du är ute och jobbar. Du har fortfarande regelbunden kontakt med din konsultchef som hjälper dig om du har några funderingar. Ni håller även koll framåt, vad vill du göra härnäst? Vill du se om vi kan förlänga dig där du är? Vill du testa på något helt nytt? Vi hjälper dig, så att du kan hjälpa andra! 

.