fbpx

Andrés

Jag heter Andrés och arbetar idag som specialistsjuksköterska inom akutsjukvård. Jag började min resa i Lund där jag både läste min grund- och vidareutbildning. Därefter har jag haft nöjet att testat på en mängd arbetsplatser som format mig till den jag är idag.

Hur kommer det sig att du började arbeta som konsult?
Jag började arbeta som konsult eftersom arbetstiderna inom vården var svåra att anpassa till familjelivet. Idag har jag möjlighet att välja hur mycket jag vill jobba under olika perioder.

Vad värdesätter du mest på en arbetsplats?
För mig är det viktigt med trevliga kollegor, högt i tak och en utmanande arbetsplats. Ofta väljer jag därför uppdrag inom akut- eller intensivvård i den mån det går.

Vad gör du för att må bra i din vardag?
Jag försöker dela upp arbetslivet så att jag i perioder arbetar mycket för att sedan kunna ha längre sammanhållen ledighet. Det ger mig tid och möjlighet att arbeta varsomhelst i Sverige samtidigt som jag kan ägna mycket tid till familjen när jag är hemma. Det gör att jag mår bra.

Har du ett ”bästa minne” från något av dina uppdrag?
Jag har många bra minnen, de allra bästa som alltid finns med mig är de gånger man lyckats ge det lilla extra som gör att anhöriga och patienter återkopplar och berättar att dom känt sig väl omhändertagna och trygga. Det är tillfällen som dessa som gör att man vet att jag är på rätt plats och att jag har valt rätt väg.

Hur tycker du att samarbetet med Viva bemanning är? Ge gärna ett exempel
Min konsultchef Adrian Alan är rak, trevlig och jobbar hårt för att göra mig nöjd både med uppdrag och lön. Redan från första början kände jag att samarbetet skulle leda till något bra och på den vägen har det gått.

Vad skulle du ge för råd och tips till en person som är intresserad av att börja arbeta inom bemanning?
Sugen? Testa! Bemanning ger dig fina möjligheter att styra över din tid samtidigt som du får en bra lön för utfört arbete, men det krävs att man ger tillbaka något för att vara långvarig. Man bör ha några års erfarenhet, kunna lära sig fort och känna sig säker på de praktiska grundkunskaperna alla sjuksköterskor bör ha. När man nått dit är bemanning ett bra sätt att snabbt bredda sina kunskaper ännu mer och för varje utfört uppdrag utvecklas man enormt.
Det är ett spännande och flexibelt sätt att arbeta på och ger dig möjligheter att utvecklas på sätt som annars inte hade varit möjliga.